Otwieramy rekrutację , dokumenty na dole strony.
Fundacja otrzymała dofinansowanie do projektu edukacyjnego „Podwyższenie kwalifikacji kadry kształcenia zawodowego barmanów i sommelierów.” Włochy 2024. 1.12.2023 r. – 30.11.2024 r. Nasze cele:
Zwiększenie umiejętności i wiedzy uczestników projektu w zakresie organizacji szkoleń zawodowych i metodyki pracy – w zawodach barmańskich i somelierskich, na przykładzie praktyk
włoskich
Poszerzenie wiedzę i zdobycie umiejętności empirycznych, wzbogacających metodykę pracy – na przykładzie winiarstwa i barmaństwa praktykowanego we Włoszech.
Głównym celem niniejszego projektu jest zdobycie wiedzy i umiejętności praktycznych w zakresie organizacji szkoleń ,poszerzenie metodyki i dydaktyki realizowanych szkoleń dla
organizatorów i trenerów szkoleń sommelierskich co pomoże przygotować Fundację do pełnienia funkcji instytucji nadającej kwalifikacje w zawodzie sommelier , kwalifikacji która
będzie włączona jako kwalifikacja do Zintegrowanego Systemu Kwalifikacji (ZSK) co zagwarantuje wysoką jakość certyfikatów wydawanych w Centrum Kształcenia Somelierów
(CKS). Jednym z aspektów pracy sommeliera jest znajomość języka angielskiego z zakresu winiarstwa a więc nabycie umięjętności praktycznych w tym zakresie ( wyspecjalizowane
słownictwo z zakresu winiarstwa), trenerów i organizatorów będzie wartością dodaną realizacji projektu.
Ważnym elementem działania CKS jest wysoka jakość kształcenia, którego potwierdzeniem będzie uzyskanie przez uczestników szkoleń kwalifikacji w zawodzie. Jednym z wymogów
otrzymania akredytacji nadającej kwalifikacje w zawodzie jest posiadanie przez jednostkę wysoko wykwalifikowanej kadry trenerów i dydaktyków z omawianego obszaru, ale także
pracowników organizujących szkolenia sommelierskie i barmańskie. Rezultatem realizacji naszych celów będzie przygotowanie Fundacji do specjalizacji usług edukacyjnych w ramach
Centrum Kształcenia Sommelierów , potwierdzających kwalifikacje w zawodzie. Ponadto udział w projekcie pozwoli na wdrożenie nowych metod i programów szkoleniowych,
nawiązanie relacji z organizacjami winiarskimi, barmańskimi i szkoleniowymi, inkorporacje doświadczeń europejskich przez Fundację oraz współpracujące z nią instytucje
szkoleniowe. Cel rozumiany jako wdrożenie zdobytej wiedzy do działalności fundacji i przygotowanie dokumentów potrzebnych do uzyskania akredytacji powinien zostać osiągnięty do
końca 2025 r
organizatorów i trenerów szkoleń sommelierskich co pomoże przygotować Fundację do pełnienia funkcji instytucji nadającej kwalifikacje w zawodzie sommelier , kwalifikacji która
będzie włączona jako kwalifikacja do Zintegrowanego Systemu Kwalifikacji (ZSK) co zagwarantuje wysoką jakość certyfikatów wydawanych w Centrum Kształcenia Somelierów
(CKS). Jednym z aspektów pracy sommeliera jest znajomość języka angielskiego z zakresu winiarstwa a więc nabycie umięjętności praktycznych w tym zakresie ( wyspecjalizowane
słownictwo z zakresu winiarstwa), trenerów i organizatorów będzie wartością dodaną realizacji projektu.
Ważnym elementem działania CKS jest wysoka jakość kształcenia, którego potwierdzeniem będzie uzyskanie przez uczestników szkoleń kwalifikacji w zawodzie. Jednym z wymogów
otrzymania akredytacji nadającej kwalifikacje w zawodzie jest posiadanie przez jednostkę wysoko wykwalifikowanej kadry trenerów i dydaktyków z omawianego obszaru, ale także
pracowników organizujących szkolenia sommelierskie i barmańskie. Rezultatem realizacji naszych celów będzie przygotowanie Fundacji do specjalizacji usług edukacyjnych w ramach
Centrum Kształcenia Sommelierów , potwierdzających kwalifikacje w zawodzie. Ponadto udział w projekcie pozwoli na wdrożenie nowych metod i programów szkoleniowych,
nawiązanie relacji z organizacjami winiarskimi, barmańskimi i szkoleniowymi, inkorporacje doświadczeń europejskich przez Fundację oraz współpracujące z nią instytucje
szkoleniowe. Cel rozumiany jako wdrożenie zdobytej wiedzy do działalności fundacji i przygotowanie dokumentów potrzebnych do uzyskania akredytacji powinien zostać osiągnięty do
końca 2025 r