erasmus +

Dnia 28.01.2022  w Toruniu odbyła się konferencja upowszechniająca projekt

EU flag-Erasmus+_vect_POS „In vino veritas”

  1. ,,In vino veritas” – prezentacja zdobytych doświadczeń, wiedzy i umiejętności na Maderze (2021): Michał Nowicki – Sommelier, Doradca ds. win.
  2. Prezentacja i degustacja wybranych win z TEJO Portugalia: Marta Kliszczak-Jezior – Sommelier, Doradca ds. win.
  3. Ścieżki rozwoju młodych adeptów sztuki sommelierskiej: Wojciech Starzycki – Winokąt, Zwycięzca III Miedzynarodowych Mistrzostw Młodych Sommelierów
  4. Sztuka sommelierska – praca z wybranymi winami portugalskimi w zestawieniu z daniami rybnymi i owocami morza: Bartosz Nowakowski – Certyfikowany Sommelier ASI Diploma Gold
  5. Sztuka sommelierska – podstawowe zasady parowania jedzenia z winem na przykładzie wybranych serów i wina portugalskiego: Bartosz Garbarczyk – Sommelier.
  6. Wszystko o winach z Madery – produkcja, klasyfikacja, przechowywanie, serwowanie, promocja: Ligia Rubina Viera – enolog z Madery
  7. Modelowe programy nauczania zawodu sommeliera-barmana i wiedzy o winiarstwie portugalskim – Program kursu sommelierskiego jako przygotowanie do certyfikacji: Longina Borkowicz – Profesor Oświaty, Gastronomik-Sommelier.

Sprawozdanie z mobilności INFORMATOR cz. 1

Przedstawiamy prezentację jako element upowszechnienia projektu. 𝓜𝓪𝓭𝓮𝓻𝓪 𝔀𝓲𝓷𝓮

OGŁOSZENIE O REKRUTACJI

Ogłoszenie o rekrutacji do projektu Erasmus + „In vino veritas – podwyższenie kwalifikacji w zakresie

sommelierstwa oraz zdobycie kompetencji z obszaru kształcenia i organizacji szkoleń sommelierskich w Portugalii”.

Niniejszym ogłasza się nabór wniosków do udziału w projekcie.

Zasady rekrutacji zawarte są w Regulaminie Rekrutacji , termin składania formularzy między 12.01.2021 a  25.02. 2021

Formularze do pobrania na stronie.

 

Toruń 12.01.2021 r.                                     Komisja Rekrutacyjna

CEL PROJEKTU:

plakat_A3_2021-02-11_In_vino_veritas„In vino veritas – podwyższenie kwalifikacji w zakresie sommelierstwa oraz zdobycie kompetencji z obszaru
kształcenia i organizacji szkoleń sommelierskich w Portugalii” To projekt, którego celem jest podwyższenie kompetencji trenerów kształcenia zawodowego oraz organizacji szkoleń w obszarze usług
sommelierskich z uwzględnieniem Portugalii w tym Madery, którego rezultatem ma być zwiększenie zakresu usług edukacyjnych i utworzenie CKS. Ponadto udział w projekcie winien pozwolić na wdrożenie nowych metod i programów szkolenia przez Fundację oraz współpracujące z nią instytucje szkoleniowe i trenerów. Całościowy cel powstania i rozwoju Centrum ma być osiągnięty w
ciągu 5 lat a cel częściowy dotyczący winiarstwa portugalskiego do końca 2021 r.
Celami szczegółowymi projektu są:
1. Zapoznanie się uczestników z org. szkoleń sommelierskich, procesami produkcji wina i jego dystrybucji, klasyfikacji,
serwowania, przechowywania w Portugalii na przykładzie działań na Maderze.
2. Zapoznanie się uczestników z winiarstwem portugalskim, zwłaszcza na Maderze, transfer wiedzy i umiejętności praktycznych
pozwalający wzbogacić metodykę i treści kształcenia aktualnych lub przyszłych sommelierów, osób chcących zdobyć
zawód w CKS.
3. Wypracowanie platformy wymiany i oprac. programów edukacji, dydaktyki i metodyki kształcenia w oparciu o współpracę
międzynarodową z uwzględnieniem elementów multikulturowych, transfer innowacyjnych osiągnięć w kształceniu zaw. na kursach
sommelierskich i barmańskich.
W projekcie weźmie udział 6 osób, trenerzy, mistrzowie praktycznej nauki zawodu, kształcący w zakresie usług
sommelierskich  oraz kadra organizująca i nadzorująca realizację szkoleń.

in vino veritas zdjęcie
portugal-4823827_1920

Używamy ciasteczek, aby zapewnić jak najwyższy komfort korzystania z naszej witryny. Wszelkie informacje znajdziesz w naszej polityce prywatności. Polityka Prywatności

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close