Czas na studia podyplomowe.

loga program regionalny

Czas na studia podyplomowe

Projekt partnerski Fundacji Gospodarczej Pro Europa i  CANVI S.C. A.Umińska, K.Kościukiewicz realizowany w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2014-2020, Oś priorytetowa 8 Aktywni na rynku pracy; Działanie 8.2 Wspieranie aktywności zawodowej w regionie;  Poddziałanie 8.02.01 Wsparcie na rzecz podniesienia poziomu aktywności zawodowej osób pozostających bez zatrudnienia. Wartość projektu: 396 343,13 zł.  Dofinansowanie projektu z UE wynosi: 336 891,66 zł.

ROZPOCZYNAMY KOLEJNE DZIAŁANIA  (TYM RAZEM STAŻE I STUDIA).

Każdy z uczestników będzie brał udział w studiach podyplomowych i dla nich mamy UMOWA DOFINANSOWANIA DO STUDIÓW

Wybrani będą mieli szansę uczestniczyć w stażach pozwalających na uzupełnienie wiedzy teoretycznej o praktyczne doświadczenia zawodowe.  Trzeba będzie podpisać trójstronną UMOWA NA STAŻ

REKRUTACJA DO PROJEKTU!  DOFINANSOWANIE DO STUDIÓW DO 4.500 ZŁ ! DO WYBORU WSZYSTKIE KIERUNKI STUDIÓW!  ROZPOCZĘCIE STUDIÓW ZGODNIE Z REKRUTACJĄ ŚRÓDROCZNĄ (LUTY) !

Etapy rekrutacji: Ocena Formalna Etap 1, Kryteria dostępu Etap 2, Ocena Punktowa Etap 3, Rozmowa kwalifikacyjna z doradcą zawodowym Etap 4. Na podstawie sumy zdobytych pktów tworzona będzie lista rankingowa osób zakwalifikowanych do Projektu oraz lista rezerwowa. Listę umieścimy na naszej stronie (będzie zawierać imię i nazwisko kandydata).Na dole strony regulamin rekrutacji i pozostałe dokumenty w formacie pdf do wydruku, wypełnienia i dostarczenia do Fundacji w godzinach 8.00-15.00 na ul. Warszawską 4/7 w Toruniu, można również wysłać pocztą.

Cel projektu: Celem głównym projektu jest zwiększenie zatrudnienia osób powyżej 29 r.ż znajdujących się w trudnej sytuacji na rynku pracy, w tym osób powyżej 50 r.ż, osób z niepełnosprawnościami. Projekt obejmie wsparciem osoby mające wykształcenie na poziomie co najmniej I stopnia studiów i tytuł licencjata lub inżyniera. Projekt obejmie wsparciem 25 osób biernych zawodowo (15 K, 10 M), które poprzez opracowanie IPD, doradztwo zawodowe, pośrednictwo pracy, staże zawodowe i ukończenie studiów podyplomowych zaktualizują swoją wiedzę i rozszerzą kwalifikacje lub nabędą zupełnie nowe umiejętności dostosowane do potrzeb rynku pracy. Dzięki wsparciu uzyskanemu w ramach projektu uczestnikom zostanie stworzona możliwość powrotu na rynek pracy. Podniesie się w ten sposób poziomu aktywności zawodowej oraz poprawi sytuację na rynku pracy 25 os.( 15K, 10 M) wyłącznie biernych zawodowo, powyżej 29 r.ż z województwa kujawsko-pomorskiego w terminie do 31.03.2019 r.

Planowane efekty projektu: 25 osób opracuje IPD, przejdzie przez poradnictwo zawodowe, uzyska pomoc w znalezieniu pracy, będzie mogła odbyć staż zawodowy  i ,co najważniejsze w ramach projektu, 25 osób odbędzie studia podyplomowe.

Działania:  Zadania zaplanowane w projekcie obejmują w ramach form wsparcia dla każdej osoby: 2 godziny przeznaczone na opracowanie Indywidualnego Planu Działania, 3 godziny doradztwa zawodowego, 5 godzin pośrednictwa pracy, 25 trzymiesięcznych staży zawodowych oraz sfinansowanie dla 25 osób studiów podyplomowych.

Oświadczenie uczestnika Projektu
Formularz rekrutacyjny
Ośw. o spełnieniu wymogów grupy
Ośw. o statusie na rynku pracy