CEL PROJEKTU:

Celem projektu jest nabycie kompetencji przez pracowników i współpracowników Fundacji w zakresie aktywizacji społeczno-zawodowej i działań na rzecz włączenia grup wykluczonych, w tym imigrantów w życie społeczne i zawodowe Kraju w wyniku dualnego szkolenia zawierającego w sobie teoretyczno-informacyjne moduły oraz zajęcia praktyczne prowadzone na konkretnych przykładach. Zajęcia praktyczne będą prowadzone w organizacjach i instytucjach zajmujących się włączeniem społecznym i wykorzystujących różne narzędzia aktywizacji w praktyce. Odbywać się to będzie przez mentorów w oparciu o rzeczywiste przypadki i sytuacje.

Plakat projektu.

„Lepsze jutro-metody i narzędzia aktywnego włączenia grup defaworyzowanych i wykluczonych” – projekt dofinansowany z Funduszy Europejskich, ze środków PO WER na zasadach Programu Erasmus+, sektor: Edukacja dorosłych. Dofinansowanie projektu z UE: kwota 61 793,83 zł.

LIDER

Fundacja Gospodarcza Pro Europa

INSTYTUCJA PRZYJMUJĄCA

EUROPROYECTOS ERASMUS PLUS SL – Hiszpania

TERMIN

01.09.2018 r. –  31.08.2019 r.