Podziękowania Marszałka

Samorząd Województwa podsumował projekty społeczne NGO-sów. W spotkaniu zorganizowanym 3.10.2023 r. w Toruniu uczestniczyli przedstawiciele kilkudziesięciu organizacji pozarządowych z naszego województwa. Gospodarzy spotkania reprezentowali: Marszałek Piotr Całbecki, Członek Zarządu Województwa Sławomir Kopyść oraz radna województwa Katarzyna Lubańska. Wśród NGO-sów było tak wiele zacnych ludzi, empatycznych, wrażliwych na ból i nieszczęście innych, skupionych na wspieraniu potrzebujących, o ogromnie dobrych sercach. Były organizacje z różnym stażem.  Wszyscy oni, realizując projekty społeczne, przyczyniają się do budowy sieci wsparcia potrzebującym. Marszałek wręczał dyplomy i podziękowania za skuteczną realizację projektów. Wśród uhonorowanych byli nasi przyjaciele z Więcborka i starzy znajomi z Płużnicy i Bydgoszczy.foto_02-a13b57ad foto_09 ngos_podziekowania_fot_mikolaj_kuras-30