Konkurs sommelierski
Viva il Vino

Glasses with different wines on blurred background, closeup

Fundacja Gospodarcza Pro Europa zaprasza do wzięcia udziału w
I edycji Konkursu Sommelierskiego. Odbędzie się on dnia 25/05/2023 r. w Hotelu Filmar

Początek  o godz. 10.00

  1. Do kogo adresowany: Konkurs skierowany jest do pełnoletnich uczniów szkół gastronomicznych, tj. techników lub zasadniczych szkół zawodowych, branżowych kształcących w zawodach gastronomicznych, kelnerów, sommelierów, pracowników branży gastronomiczno – hotelarskiej z województwa kujawsko-pomorskiego realizowany w ramach działalności statutowej Fundacji, której celem jest m.in. działalność na rzecz aktywizacji społeczno – zawodowej oraz propagowanie europejskiego poziomu edukacji
  2. Cel główny: Celem Konkursu jest wybór spośród uczestników laureata, który uzyska możliwość zagranicznego wyjazdu do ośrodków sommelierskich, winnic na południu Włoch oraz nabędzie  możliwości poszerzenia wiedzy teoretyczno -praktycznej z dziedziny sommelierstwa w krajach Unii Europejskiej. Ponadto laureat konkursu będzie miał możliwość współpracy z Centrum Sommelierstwa utworzonym przez Fundację Gospodarczą Pro Europa
  3. Ilość uczestników oraz termin nadsyłania zgłoszeń: Ilość uczestników ograniczona jest jedynie warunkami lokalowymi koniecznymi do zapewnienia prawidłowego przebiegu konkursu.
    * decyduje kolejność zgłoszeń

Termin składania zgłoszeń upływa 12.05.2023

  1. Zasady konkursu: 3- etapowość konkursu szczegółowo opisana w regulaminie
  2. Nagroda: I nagroda – 6 dniowy pobyt w Bari oraz regionie Apulia we Włoszech

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY I edycja konkursu sommelierskiego Viva il Vino!

Regulamin konkursu sommelierskiego

Używamy ciasteczek, aby zapewnić jak najwyższy komfort korzystania z naszej witryny. Wszelkie informacje znajdziesz w naszej polityce prywatności. Polityka Prywatności

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close