„Nowy model pracy w Ośrodkach Pomocy Społecznej – wdrażanie usprawnień organizacyjnych.”

Przedstawiamy Państwu przykładową propozycję szkolenia. Jednak zgodnie z zasadą naszej Fundacji realizujemy głównie „szkolenia na miarę” dlatego będziecie Państwo otrzymywać informacje o szkoleniach na maila, facebooka, faxem. Liczymy, że dzięki udziałowi w nich odniesiecie konkretne korzyści w pracy zawodowej. Różne terminy i miejsca pozwalają zaspokoić Państwa potrzeby.

Adresatami naszych szkoleń są pracownicy urzędów i instytucji,  w tym głównie kierujemy nasz oferty do pracowników ośrodków pomocy społecznej, urzędów pracy, urzędów gmin i starostw.

Głównym celem naszych propozycji jest zaspokojenie Państwa potrzeb w zakresie uzyskania lub podwyższenia kwalifikacji zawodowych niezbędnych w pracy w Urzędzie, Ośrodku Pomocy Społecznej, Samorządzie

Szkolenie ma charakter wykładu wzbogaconego przykładami obrazującymi omawiane zagadnienia. Program szkolenia obejmuje łącznie 12 godzin zajęć edukacyjnych :

• Przygotowania do złożenia wniosku o dofinansowanie w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój. (1 h)
  • Etapy wdrażania zmian organizacyjnych na przykładzie Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Toruniu. (7 h)
  • Realizacja pracy socjalnej. (1 h)
  • Narzędzia wykorzystywane przez pracownika ds. pracy socjalnej. (2 h)
  • Podsumowanie – analiza mocnych i słabych stron oraz szans i zagrożeń wynikających z wdrożenia zmian organizacyjnych dla pracowników i klientów Ośrodka. (1 h)

Jesteś zainteresowany tym szkoleniem?

Skorzystaj z formularza i skontaktuj się z nami.