in vino veritas

Dnia 28.01.2022  w Toruniu odbyła się konferencja upowszechniająca projekt

EU flag-Erasmus+_vect_POS „In vino veritas”

  1. ,,In vino veritas” – prezentacja zdobytych doświadczeń, wiedzy i umiejętności na Maderze (2021): Michał Nowicki – Sommelier, Doradca ds. win.
  2. Prezentacja i degustacja wybranych win z TEJO Portugalia: Marta Kliszczak-Jezior – Sommelier, Doradca ds. win.
  3. Ścieżki rozwoju młodych adeptów sztuki sommelierskiej: Wojciech Starzycki – Winokąt, Zwycięzca III Miedzynarodowych Mistrzostw Młodych Sommelierów
  4. Sztuka sommelierska – praca z wybranymi winami portugalskimi w zestawieniu z daniami rybnymi i owocami morza: Bartosz Nowakowski – Certyfikowany Sommelier ASI Diploma Gold
  5. Sztuka sommelierska – podstawowe zasady parowania jedzenia z winem na przykładzie wybranych serów i wina portugalskiego: Bartosz Garbarczyk – Sommelier.
  6. Wszystko o winach z Madery – produkcja, klasyfikacja, przechowywanie, serwowanie, promocja: Ligia Rubina Viera – enolog z Madery
  7. Modelowe programy nauczania zawodu sommeliera-barmana i wiedzy o winiarstwie portugalskim – Program kursu sommelierskiego jako przygotowanie do certyfikacji: Longina Borkowicz – Profesor Oświaty, Gastronomik-Sommelier.


Dodaj komentarz

Używamy ciasteczek, aby zapewnić jak najwyższy komfort korzystania z naszej witryny. Wszelkie informacje znajdziesz w naszej polityce prywatności. Polityka Prywatności

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close