Szkolenia dla branży gastronomicznej

Celem szkolenia jest nabycie nowych umiejętności i kwalifikacji z zakresu angielskiej techniki dekorowania wyrobów cukierniczych – sugarcraftingu, pozwalającej na przygotowanie nowoczesnej oferty tortów, ciast, babeczek i innych wyrobów cukierniczych na różnego rodzaju uroczystości, m.in. wesele, urodziny.

Proponowana ilość godzin: 120

W ramach szkolenia gastronomicznego dla kucharzy i managerów prowadzone są zajęcia z zakresu ekskluzywnego wesela w stylu francuskim, carvingu, kuchni molekularnej, sushi i sake, deserów i ciast oraz kuchni Fusion. Dzięki współpracy z renomowaną, europejską kadrą dydaktyczną zapewniamy światowy poziom kształcenia.

Proponowana ilość godzin: 80

Szkolenie z carvingu ma na celu zdobycie praktycznych umiejętności z zakresu rzeźby w owocach oraz budowania kompozycji z owoców i warzyw. Podczas zajęć realizowane są ćwiczenia praktyczne z zakresu rzeźbienia liścia, kwiatków, ptaków, motywów tajskich itp.

Proponowana ilość godzin: 16

Ponadto w naszej ofercie szkoleń dla branży gastronomicznej znajdziesz:
  • Kucharz małej gastronomii
  • Barman – kelner
  • Sommelier – barista
  • Cukiernik z elementami artystycznego dekorowania tortów
  • Piekarz z obsługą specjalistycznych maszyn piekarniczych
  • Kurs jadła regionalnego

Nie znalazłeś szkolenia dla siebie?

Nic straconego! Napisz do nas, a przygotujemy ofertę spełniającą Twoje wymagania.