Fotowoltaika

i pompy ciepła

Fundacja Gospodarcza Pro Europa – jako jedna z niewielu placówek w północnej i środkowej Polsce – uzyskała akredytację Prezesa UDT w zakresie prowadzenia szkoleń dla monterów systemów fotowoltaicznych.

Udział w szkoleniu umożliwia przystąpienie do egzaminu i otrzymanie Certyfikatu Instalatora Paneli Fotowoltaicznych wydanego przez Prezesa UDT.

Posiadanie certyfikatu – zgodnie z nowymi przepisami – będzie obligatoryjne dla każdego wykonawcy instalacji dofinansowanej w ramach Programu Prosument.

Po zakończeniu szkolenia każdy z uczestników otrzyma zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z rozporządzeniem MEN oraz zaświadczenie ukończenia szkolenia podstawowego dla instalatorów ubiegających się o wydanie certyfikatu w zakresie instalatora systemów fotowoltaicznych zgodne z rozporządzeniem Ministerstwa Gospodarki.

Szkolenie poprowadzą trenerzy posiadający bogate doświadczenie w realizacji dużych instalacji OZE na terenie Europy. Zajęcia praktyczne mogą być  prowadzone m.in na terenie fabryki modułów fotowoltaicznych Solar – Energy S.A.

KFS

Na szkolenie można uzyskać nawet 100 % dofinansowania z Krajowego Funduszu Szkoleniowego. Pomagamy w wypełnieniu niezbędnej dokumentacji.

Szkolenie trwa trzy dni (24 godziny) i obejmuje zajęcia teoretyczne oraz praktyczne. Zajęcia odbywać się będą w różnych miastach zlokalizowanych w północnej oraz środkowej Polsce.

img_462_462_1