Fotowoltaika

i pompy ciepła

Komunikat!

OGŁASZAMY NABÓR NA SZKOLENIE 3
„Instalatora systemów fotowoltaicznych z uprawnieniami SEP do 1kV”
Termin: 26.11.-29.11.2019 r.
Miejsce: Toruń,
KWOTA DO ZAPŁATY ZA KAŻDĄ OSOBĘ ZGŁOSZONĄ:

Aktualne dokumenty zgłoszeniowe na dole strony…

Szkolenie „INSTALATOR SYSTEMÓW FOTOWOLTAICZNYCH”
przygotowujące do uzyskania Certyfikatu UDT
Zgłoszenia przyjmujemy od zaraz:
– faxem pod numerem telefonu 56-658-59-09
– mailowo pod adresem: szkolenia@fundacja-proeuropa.org.pl,
UWAGA!
Ilość miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.
Szkolenie odbędzie się: 21.10.2019 r. – 24.10.2019 r..
Miejsce realizacji zajęć: Toruń

DOKUMENTY NA DOLE STRONY !

Fundacja Gospodarcza Pro Europa – jako jedna z niewielu placówek w północnej i środkowej Polsce – uzyskała akredytację Prezesa UDT w zakresie prowadzenia szkoleń dla monterów systemów fotowoltaicznych.

Udział w szkoleniu umożliwia przystąpienie do egzaminu i otrzymanie Certyfikatu Instalatora Paneli Fotowoltaicznych wydanego przez Prezesa UDT.

Posiadanie certyfikatu – zgodnie z nowymi przepisami – będzie obligatoryjne dla każdego wykonawcy instalacji dofinansowanej w ramach Programu Prosument.

Po zakończeniu szkolenia każdy z uczestników otrzyma zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z rozporządzeniem MEN oraz zaświadczenie ukończenia szkolenia podstawowego dla instalatorów ubiegających się o wydanie certyfikatu w zakresie instalatora systemów fotowoltaicznych zgodne z rozporządzeniem Ministerstwa Gospodarki.

Szkolenie poprowadzą trenerzy posiadający bogate doświadczenie w realizacji dużych instalacji OZE na terenie Europy.

KFS

Na szkolenie można uzyskać nawet 100 % dofinansowania z Krajowego Funduszu Szkoleniowego. Pomagamy w wypełnieniu niezbędnej dokumentacji.

Istnieje możliwość dofinansowania z projektów europejskich lub z BUR.

Szczegóły w Fundacji.

Szkolenie trwa trzy dni (24 godziny) i obejmuje zajęcia teoretyczne oraz praktyczne. Zajęcia odbywać się będą w różnych miastach zlokalizowanych w północnej oraz środkowej Polsce.

1 admin-ajax.php